Så altså sådan jeg nogenlunde lavede dem, var at jeg til 14 kæmpe, 10 almindelige og ca. 30 små/almindelige(altså skal man nok laver allermindst halv potion, hvis det bare er normalt) brugte ca:
Til dejen:
400 g. hvid chokolade
300 g. smør
to vaniljestænger
500 g. sukker
6 æg,
Ca. 700 g. mel(vores vægt fungerede ikke, så det blev lidt efter øjemål ;-) )
3-4 tsk. bagepulver
3 dl. skummetmælk
300 g. hindbær
Icing:(pyntede "kun" 24 af cupcakesene, altså skal man nok tage lidt mere end halv potion her):
175 g. smør,
500 g. flormelis,
3 spsk. kogende vand,
2 tsk. vaniljeessens,
rød frugtfarve,
1 tsk. hindbær saft
Pynt:(der også var til de 24 af dem):
100 g. hvid chokolade
Så altså jeg:
-Hældte først sukker og det bløde smør i en stor skål,
Hvorefter jeg skrabede alle vaniljekornene ud af de to stænger og ned i skålen.
Mmh tjek lige de vaniljekorn!
-Piskede de tre ingredienser godt sammen i ca. 5 min.
-Slog nu ligeså stille ét æg ag gangen i blandingen og piskede mellem hvert og godt og grundigt bagefter.
-Skiftede nu elmixeren ud med en plastikske(idet alle træskeer var til vask) og rørte forsigtigt bagepulver, mel og mælk i, i nævnte rækkefølge.
-Rørte det hele godt sammen, så det var en jævn dej.
-Hakkede chokoladen.
-Rørte nu meget forsigtigt både hvid chokolade og hindbær i. Husk hvis du bruge frosne hindbær,her at hælde lidt saft fra til icingen.
-Hældte nu dejen op i forme og huskede faktisk ikke at putte for meget i hver, så de ikke hævede over.
-Puttede nu kagerne ind i den 200˚ varme ovn og bagte dem i ca. 18-20 min.
-Lod kagerne stå og køle af, mens jeg begyndte at lave icingen.
-Hældte alt flormelissen samt smørret(jeg havde skåret i små, bløde stykker) op i en skål og piskede dette godt sammen i et par minutter.
-Hældte nu vaniljeessensen, vandet og den evt. hindbærsaft ligeså stille lidt af gangen i blandingen og piskede videre, til jeg havde den perfekte let stive, dog stadig cremede konsistens.
-Tilsatte 3-4 tsk. Rød frugtfarve, der dog kan gøres efter behag, og piskede det rundt,
så farven blev fordelt.
-Puttede nu icingen på de afkølede cupcakes.
-Skrællede(jeg ved godt det er mærkeligt) den hvide chokolade i små fine strimler ud som pynt på cupcakesene. Et tip her efter at have gjort det, er lige at fryse chokoladen i 15 min. E.l. da min meget let smeltede og blev blød og umedgørlig.
-Var nu færdig og meget fristet til at spise dem alle samme dag, og glemte selvfølgelig at tage billeder af det færdige resultat, men håber I kan forestille Jer det!
The Fashionphile
Iiih tak! : D Jeg havde tænkt mig at spørge om opskriften for de var simpelthen så gode!
SvarSletHaha tak! :)
SvarSlet