tirsdag den 8. november 2011

Apple pie

Fortalte i søndags, at jeg havde lavet æbletærte i weekenden, og endda en virkelig skøn én af slagsen. Desværre har jeg ingen billeder af den grundet mit ødelagte kamera, men derfor syntes jeg ikke I skull snydes for opskriften, der kommer her.

Mandelmørdej:

200 g hvedemel
100 g mandler,
100 g flormelis
Ca. 125 g koldt smør
Ca. 1 dl koldt vand

Kør mel, mandelmel og flormelis i en blender. Put derefter smørret i lidt efter lidt i tynde skiver, og kør videre. Kom derefter vandet i og kør lidt mere. Saml til sidst dejen med hænderne ganske hurtigt, da mørdeje bliver seje, hvis de arbejdes for meget. Læg dejen på køl i en times tid(Kan forkortes eller droppes, hvis man har travlt). Rul derefter dejen tyndt ud på et let melet bord og tryk den i en tærteform.
Bag bunden  i ca. 10 minutter ved 185 grader.(Igen har du meget travlt, kan dette godt udelades)

Crème Pâtissière:

350 ml mælk
1 vanillestang
40 g maizena
100 g sukker
5 æggeblommer

Bring mælken, halvdelen af sukkeret og vaniljestang, tømt for korn, i kog. Pisk æggeblommer, resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena godt sammen med piskeris. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og rør godt sammen, inden det hældes tilbage i gryden og koges godt igennem under kraftig piskning indtil det bliver tykt og cremet(Hav tålmodighed). Afkøl i koldt vand. Sæt på køl, til den skal bruges.

Fyld:

4 æbler, hellere end gerne fra haven.
30 g rørsukker
1 spsk. kanel
Del æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær dem i  tynde både.
Tærten samles ved at smørre creme på bunden i et godt lag,  fordel æblerne,  og til sidst at blande rørsukker og kanel og drys over æblerne. Smelt smørret og pensl på. Bag tærterne i  ca. 30 minutter ved 175 grader.

Smager super godt med en klat Creme Fraisse rørt op med sukker og vanilje!¨

The Fashionphile

Ingen kommentarer:

Send en kommentar