onsdag den 13. april 2011

Rasberry and white chocolate cupcakes!

I anledning af min fødselsdag bagte jeg cupcakes til at dele ud i klassen i går, og tænkte at jeg lige ville dele opskriften og lidt billeder med Jer.
Så altså sådan jeg nogenlunde lavede dem, var at jeg til 14 kæmpe, 10 almindelige og ca. 30 små/almindelige(altså skal man nok laver allermindst halv potion, hvis det bare er normalt) brugte ca:

Til dejen:
400 g. hvid chokolade
300 g. smør
to vaniljestænger
500 g. sukker
6 æg,
Ca. 700 g. mel(vores vægt fungerede ikke, så det blev lidt efter øjemål ;-) )
3-4 tsk. bagepulver
3 dl. skummetmælk
300 g. hindbær

Icing:(pyntede "kun" 24 af cupcakesene, altså skal man nok tage lidt mere end halv potion her):

175 g. smør,
500 g. flormelis,
3 spsk. kogende vand,
2 tsk. vaniljeessens,
rød frugtfarve,
1 tsk. hindbær saft

Pynt:(der også var til de 24 af dem):
100 g. hvid chokolade
Så altså jeg:
-Hældte først sukker og det bløde smør i en stor skål,
Hvorefter jeg skrabede alle vaniljekornene ud af de to stænger og ned i skålen.Mmh tjek lige de vaniljekorn!

-Piskede de tre ingredienser godt sammen i ca. 5 min.-Slog nu ligeså stille ét æg ag gangen i blandingen og piskede mellem hvert og godt og grundigt bagefter.
-Skiftede nu elmixeren ud med en plastikske(idet alle træskeer var til vask) og rørte forsigtigt bagepulver, mel og mælk i, i nævnte rækkefølge.
-Rørte det hele godt sammen, så det var en jævn dej.-Hakkede chokoladen.
-Rørte nu meget forsigtigt både hvid chokolade og hindbær i. Husk hvis du bruge frosne hindbær,her at hælde lidt saft fra til icingen.-Hældte nu dejen op i forme og huskede faktisk ikke at putte for meget i hver, så de ikke hævede over.
-Puttede nu kagerne ind i den 200˚ varme ovn og bagte dem i ca. 18-20 min.
-Lod kagerne stå og køle af, mens jeg begyndte at lave icingen.-Hældte alt flormelissen samt smørret(jeg havde skåret i små, bløde stykker) op i en skål og piskede dette godt sammen i et par minutter.-Hældte nu vaniljeessensen, vandet og den evt. hindbærsaft ligeså stille lidt af gangen i blandingen og piskede videre, til jeg havde den perfekte let stive, dog stadig cremede konsistens.-Tilsatte 3-4 tsk. Rød frugtfarve, der dog kan gøres efter behag, og piskede det rundt,
så farven blev fordelt.
-Puttede nu icingen på de afkølede cupcakes.

-Skrællede(jeg ved godt det er mærkeligt) den hvide chokolade i små fine strimler ud som pynt på cupcakesene. Et tip her efter at have gjort det, er lige at fryse chokoladen i 15 min. E.l. da min meget let smeltede og blev blød og umedgørlig.-Var nu færdig og meget fristet til at spise dem alle samme dag, og glemte selvfølgelig at tage billeder af det færdige resultat, men håber I kan forestille Jer det!

The Fashionphile

2 kommentarer:

  1. Iiih tak! : D Jeg havde tænkt mig at spørge om opskriften for de var simpelthen så gode!

    SvarSlet