søndag den 12. juni 2011

Chochocolate Mousse!

I må undskylde at jeg har været så fraværende her i weekenden, men har haft alt for travlt med alle mulige andre (hyggelige) ting til at hænge ud med computeren. Bl.a. passede jeg i fredags mine mindre søskende, hvor jeg udover at hygge  med dem på deres fredagsmanér med Disney Sjov, spil og det hele også lavede en ret skøn chokolademousse med friske jordbær, som jg lige ville dele med Jer.

Jeg brugte(til 5 personer):
-1 vaniljestang
-200 g. mørk chokolade(Dette må meget vel være en rigtig god, dyr én, men mine søsksene kan vil helst bare have den billigste)
-1.5 dl. sødmælk
-2 dl. piskefløde
-2 pasteuriserede æggeblommer
-40 g. sukker
-Friske jordbær

Jeg:

-Skar en revne i vaniljestangen



-Skrabede kornene ned i en kasserolle

-Puttede også vaniljestangen derned



-Tog jeg to dl. sødmælk...


















...Og hældte op i kasserollen


-Varmede det op til lige før det begyn det begynder at koge, og tog det af varmen






-Hældte sukker og æggeblomme op i en skål




-Piskede(med vores supertrendy elmixer) blandingen lys og sej




-Rørte lidt af gangen mælkeblandingen i æggesnapsen



-Hældte blandingen tilbage i kaserollen og varmede ligeså forsigtigt under konstant omrøring indtil omkring 85 grader. Blandingen skal blive en smule tykkere og begynde at dampe, men endelig ikke koge.








-Hakkede jeg(så forholdsvis hurtigt som muligt, da blandingen i kasserollen ikke må nå at køle for meget af) chokoladen






-Hældte lige så stille og forsigtigt blandingen i kasserollen over chokoladen og rørte indtil chokoladen var smeltet og det var en jævn masse. Har blandingen nået at køle for meget, kan man bare lige så forsigtigt opvarme blandingen med chokoladen i indtil det smelter.









-Piskede jeg fløden til den lige begyndte at danne små toppe, endelig ikke længere!




-Blandede jeg flødeskummet og chokoladeblandingen sammen of rørte






































-Puttede jeg blandingen i fine glas og stillede dem i køleskab i nogle timer








-Skar enderne af jordbærerne



-Skyllede jordbærene





-Skar jordbærene i ca. kvarte



-Tog glassene ud efter at de havde kølet af i fem timers tid.







-
-Pyntede jeg med jordbær og var dermed færdig, Bon appétit!

The Fashionphile

2 kommentarer: